6 ukers meny

I Hammaren barnehage lager vi varmmat tre dager i uken

Menyen under går over en seks ukers periode med tre retter i uken. Etter uke seks starter vi igjen på uke 1. Vi ber om forståelse for at menyen er veiledende. Så sant vi har bemmningen på plass og ting går som planlagt blir det dette vi lager. Men ingrediensene i en rett kan også brukes på andre måter slik at retten ikke blir helt den samme. Hvilke dager hver avdeling velger å servere varmmat er ennå ikke fastsatt, men det kommer. I henhold til rammeplan for barnehage (2017), ønsker vi å tilby barna barna sunn og variert mat. Covid- 19 har satt en midlertidig stopper for at barn kan delta i matlagingen, men vi ser fram til at barna sammen med voksne skal få lære om, smake på og lage sunn og næringsrik mat. 

Rammeplan for barnehage (2017) påpeker at barn gjennom medvirkning i mat og måltidsaktiviteter skal motivieres til å spise sunn mat og få grunnleggende forståelse for hvordan sunn mat kan bidra til god helse.

Uke 1:

Havregrøt, tomatsuppe og fiskeburger i grove minibrød

Uke  2:

Byggrynsgrøt, pasta bolognese og fiskesuppe

Uke 3:

Risengrynsgrøt, lapskaus og laks med sandefjordsmør, kokte poteter og grønnsaker

Uke 4:

Havregrøt, grove rundstykker med omelett og fiskepinnner med potetbåter og grønnsaker

Uke 5:

Byggrynsgrøt, skattekiste (fisk i foliet) og salatbar

Uke 6:

Risengrynsgrøt, fiksekaker med pasta, brun saus og grønnsaker og grove pizzahorn med ost og skinke